Změna platnosti certifikátů PRINCE2

| Jan Kopřiva

PeopleCert spustil nový program „Continuing Professional Development“

  • Cílem je podpora kontinuálního profesionálního rozvoje všech s už získanou certifikací PeopleCert Global Best Practice s původně neomezenou platností.
  • Smyslem je zůstat v obraze s potřebnými dovednostmi a nadále prosperovat a vynikat ve své kariéře.

Od roku 2023 bude tedy potřeba všechny certifikáty po 3 letech obnovovat.

Jak se mění platnost už získaných PRINCE2 certifikátů

  • certifikát vydán před 30. červnem 2020 – obnovit do července 2023.
  • certifikát vydán po 30. červnem 2020 – obnovit do 3 let od data vydání
  • kdo se rozhodne certifikaci neobnovovat, bude dál veden v Successful Candidates Registru s poznámkou, nejsou splněny aktuální certification requirements.

3 možnosti obnovy certifikátu PRINCE2

  1. Absolvovat opakovaně stejnou zkoušku.
  2. Absolvovat jinou certifikační zkoušku ze stejné sady balíčku produktů (PRINCE2®, PRINCE2® Agile, MoR®, MSP®, MoV®, MoP®, P3O®) Když absolvujete jakoukoliv zkoušku z balíčku, obnoví se všechny vaše získané certifikace z této sady.
  3. Od března 2023 můžete obnovit certifikaci sbíráním bodů CPD na portále My Axelos a zaplacením ročního členského poplatku. Detailní informace zatím nemáme k dispozici. Předpokládáme, že po nasbírání dostatečného počtu CPD v určeném čase dojde k obnovení všech certifikátů v daném balíčku produktů.

Proč mít platný certifikát PRINCE2

  1. Zlepšení kariéry: Certifikát PRINCE2 pomůže zlepšit vaše profesní postavení a dosáhnout vysněné kariéry v oblasti projektového řízení. Certifikát zvyšuje vaše šance na získání lepších pracovních příležitostí a vyššího platu.
  2. Standardizovaná metodika: Certifikát PRINCE2 dokazuje, že máte znalosti a schopnosti řídit projekty podle této metodiky, což je pro potenciální zaměstnavatele velkým plusem.
  3. Vylepšené schopnosti řízení projektů: Certifikát PRINCE2 poskytuje širokou paletu nástrojů, technik a metod pro řízení projektů. Tyto schopnosti zvyšují efektivitu a produktivitu vašich projektů a zlepšují jejich výsledky.
  4. Zvýšení důvěryhodnosti: Certifikát PRINCE2 zvyšuje vaši důvěryhodnost v oblasti projektového řízení. Zvyšují důvěru vašich klientů, spolupracovníků a zaměstnavatelů ve vaše schopnosti řídit projekty a poskytnout vysokou kvalitu výsledků.
  5. Mezinárodní uznání: Certifikát PRINCE2 je uznávaný po celém světě, což je užitečné pro profesionály, kteří pracují v mezinárodním prostředí. Tento certifikát dokládá, že máte schopnosti a znalosti potřebné pro řízení projektů podle standardů přijímaných po celém světě.

Rádi Vás na certifikaci z rodiny PRINCE2 připravíme v rámci našich kurzů.

O autorovi článku

Jan Kopřiva

Projektový manažer a konzultant s více jak 14letou zkušeností s projektovým řízením v IT a korporátním bankovním sektoru.

Má zkušenosti s realizacemi IT projektů s mezinárodní účastí, infrastrukturních migračních projektů a business-IT implementací. Jako vedoucí v Center of Excellence pro projektové řízení v ČSOB připravoval standardizovanou metodiku a postupy pro klasické i agilní projekty a vedl přípravu metodiky pro škálovanou agilitu (SAFe) během firemní agilní transformace.

Rád uplatňuje v praxi principy a metody vztahové psychologie a osobního rozvoje v souladu s postupy projektového řízení a agilního způsobu dodávky.

Je členem Komory projektových manažerů a pravidelně se účastní konferencí s tématikou projektového managementu.

Profil na síti LinkedIn.

Změna u certifikátů PRINCE2

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.