Proběhla konference agilePrague 2018!

| PM Consulting

agilePrague 2018

Již od roku 2011 probíhá v Praze každoročně agilePrague – konference zaměřená na agilní filosofii, přístupy a techniky nejen v projektovém řízení . Jedná se o globální konferenci s účastníky ze všech koutů světa, takže inspiraci a nové kontakty lze čerpat velmi intenzivně.

Za PM Consulting se této akce zúčastnili Jan Doležal a Jiří Krátký s workshopem LineUp! (celá konference probíhala vzhledem k většině zahraničních účastníků v angličtině). Kromě svého workshopu se oba účastnili mnoha přednášek a workshopů, které běžely paralelně, takže bylo občas poněkud těžké zvolit, co absolvovat. Přednášky na agilePrague byly inspirativní a workshopy hravé, přesně tak, jak to máme rádi. Kolegové načerpali spustu inspirace, kterou již brzy obohatí naše kurzy.

workshop PM Consulting na agilePrague 2018

Výstupy z agilePrague 2018

Z mnohých příspěvků a celkové atmosféry konference vyplývá mimo jiné zajímavý poznatek, že je nutné zaměřit pozornost především na roli Product ownera. Ta je zřejmě v mnoha ogranizacích buď nepochopena nebo nebrána dostatečně vážně. Nicméně, pokud scrum tým nemá někoho, kdo účinně definuje vizi, prioritizuje backlog a vlastní rozpočet projektu, není sám o sobě příliš schopen dodávat skutečnou hodnotu pro zákazníka. Obdobné to je např. s možnostmi týmu ovlivnit své složení. Jak mohou chtít firmy sebeorganizované týmy, když jim nedají důvěru ovlivnit, kdo bude a nebude členem takového týmu? Na agilePrague toto rezonovalo oba dva dny.

workshop na agilePrague 2018

Dalším zajímavým tématem bylo odstranění rolí a zodpovědností pro zvýšení efektivity týmu nebo problematika „open salaries“. Příspěvek na toto téma zněl vpravdě revolučně. Celkově se jednalo o přehlídku zajímavých trendů a případových studií souvisejících a aplikací agilního přístupu po celém světě a také v souladu s principy konceptu management 3.0 (z nichž byly i některé nástroje a techniky prezentovány na workshopech). Již nyní se těšíme na další ročník, který proběhne 16.-17. 9. 2019.

Ještě dříve však proběhne 12. ročník Konference PM ve Zlíně, a to 15. – 16. 5. 2019, na kterou Vás tímto srdečně zveme!

 

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.