Zvládnete výzvy naší simulace projektu?

| PM Consulting

Jeden z našich nejúspěšnějších tréninků, Simulace projektu Pacifická dráha, je nyní dostupný i jako otevřený kurz. Pokud si tedy chcete vyzkoušet realizaci projektu v jednom dnu, neváhejte a vydejte se s námi na divoký západ! Cílem tréninku je zažít maximum možných situací při přípravě a realizaci projektu a s využitím následného rozboru efektivně přenést nabyté zkušenosti do vlastní praxe.

Proč je simulace projektu skvělá pro rozvoj kompetencí v projektovém řízení?

  • unikátní produkt na českém trhu (první simulace projektu – manažerská hra v českém jazyce a s vysokým stupněm flexibility),
  • simulace kombinuje získání znalostí i praktických „tvrdých a měkkých“ dovedností,
  • testuje manažerské a vůdcovské schopnosti jednotlivců,
  • podporuje formování týmů,
  • poučení z vlastních chyb i úspěchů je nejefektivnější způsob rozvoje kompetencí,
  • účastníci po takto intenzivním zážitku mnohem lépe a ochotněji vstřebávají další informace o metodách a technikách projektového managementu, protože si je umí zasadit do kontextu a vědí, proč jsou potřeba.

Přihlásit se můžete zde.

Struktura simulace projektu

Jako zahřívací cvičení proběhne zadávací řízení, na kterém se naučíte spolupracovat se zadavatelem projektu a zformulovat kvalitní projektový záměr (popsat business case projektu).

Následně jsou účastníkům přiděleny role v projektovém týmu a řídícím výboru (projektový manažer, stavbyvedoucí, logistik, nákupčí, člen řídícího výboru – guvernér, člen řídícího výboru – ředitel dodavatelské společnosti, atp.). Po přípravě, která zahrnuje i analýzu rizik a nákup opatření k jejich eliminaci je projekt spuštěn. Začíná běžet čas a záleží již jen na účastnících, jestli a s jakými parametry splní cíl projektu.

Úkol je jasný – propojit východní a západní pobřeží USA železniční tratí v omezeném časovém limitu a v rámci definovaného rozpočtu. V průběhu realizace musejí jednotliví účastníci i celý tým řešit nečekané události, změny projektu, výkyvy cen vstupů, atp. Na závěr celého tréninku probíhá detailní vyhodnocení a zpracování lessons learned pro využití v každodenní praxi všech účastníků.

V průběhu tréninku jsou představeny základní nástroje projektového řízení, ke kterým účastníci obdrží metodické podklady.

Přehled termínů a bližší popis tréninku naleznete zde.

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.