Představujeme nové online kurzy pro dnešní chaotickou dobu!

| PM Consulting

online kurzy

Rok 2020 bude zřejmě synonymem pro proměnlivost, turbulentnost, chaos a změny. Mnoho z nás muselo náhle ze dne na den řešit nové výzvy. Jak najednou pracovat s týmem, který sedí doma? Jak řešit významné změny na projektech s předpokladem dalšího nepříliš předvídatelného vývoje? Jak spolupracovat, když se nemůžeme sejít v jedné zasedačce s flipchartem? Jak spouštět projekty řešící nové podmínky a kontext? Jak motivovat lidi, kteří jsou najednou vytržení z normálního rytmu a musí se nad rámec své běžné praxe stát třeba i domácími učiteli? Pro podporu všech, kteří se dostávají do obdobných situací, jsme vyvinuli zcela nové online kurzy.

Od začátku jsme nové tréninky vyvíjeli pro současný turbulentní kontext a jako online. Z toho důvodu jsme stanovili základní čas realizace jako jeden den a to od 9:00 do 15:00. Podle nás rozumné maximum, které je v online prostředí efektivní. Všechny nové kurzy tedy spojuje teze online v jednom dnu. Naživo a se skvělým lektorem.

Online kurzy – v jednom dnu

Z dané teze vyplynula i potřeba soustředit se pouze na podstatné věci, které mají vysokou užitnou hodnotu. Moderní nástroje a koncepty spolupráce, jako je třeba náš nově vyvinutý Project Team Canvas – nástroj, pomocí kterého můžete „vykopnout“ projekt za hodinu. Zkrátka jen „ty nej“ nástroje a postupy, které jsou zároveň jednoduché a je možné rychle pochopit a obratem aplikovat.

Zároveň víme, že to pro vás musí být co nejjednodušší. Naše online kurzy můžete absolvovat odkudkoliv se standardním (rozumně rychlým) připojením k Internetu. Používáme prostředí Microsoft Teams, do kterého Vás pozveme. Dalším používaným nástrojem je MURAL. Nepotřebuje žádnou instalaci na Vašem zařízení a vše probíhá pouze v prohlížeči. MURAL používáme pro týmová cvičení jako společnou pracovní plochu.

A která témata tedy řešíme?

Projektové řízení v turbulentní době

Projektové řízení v turbulentní době - online kurzy

Kurz řeší základní dovednosti pro zvládnutí projektu v čase nejistoty. Budete umět zadat, naplánovat a uřídit projekt, včetně nastavení a sladění projektového týmu. A to rychle, agilně a připraveně i na mnohé změny. Jak jsme psali i v nedávném článku, i velmi klasicky pojaté projektové řízení dnes potřebuje poněkud odlehčit a zároveň absorbovat mnohé agilní prvky.

Právě to se naučíte na tomto online kurzu – odlehčený, svižný projektový management s prvky agility.

V Project Team Canvas se naučíte projekt založit a zvážit různé perspektivy – zákazníka a dalších stakeholderů, co je cílem a co důvodem pro realizaci, kdo a s jakými dovednostmi je v týmu a jak budete na projektu spolupracovat.

Řešit budete i plánování formou Roadmap a dalších efektivních postupů pro dnešní turbulentní prostředí. Včetně koordinace úkolů pomocí Kanbanu.

Podrobnější popis naleznete zde.

Vedení týmů

Vedení týmů - online kurzy

Ať už řešíte projekt nebo jinou aktivitu, při které musí lidé spolupracovat, klasicky či agilně, tento online kurz vám dodá potřebné kompetence. A to pro různé fáze vývoje týmu.

Tento kurz pomůže, aby lidé ve vašich týmech „mohli, chtěli a uměli“.

Vysvětlíme si základní potřeby pro motivaci jednotlivců dle nejnovějších poznatků. Zjistíte, proč se lidé chovají určitým způsobem a co se s tím dá případně dělat.

Naučíte se vytvářet týmy od úvodních fází až do plného výkonu. Vyzkoušíte si facilitaci i koučink a zahrajeme si delegační poker.

Podrobnější popis naleznete zde.

Agile – základní principy online v jednom dnu

Agile základní principy - online kurzy

Větší přizpůsobivost ke změnám je dnes otázkou přežití. Tento trénink vám představí základní principy agilních přístupů v ryze praktické podobě použitelné kdekoliv, nezávisle na velikosti firmy nebo jejím oboru.

Smyslem tohoto agile kurzu je umožnit účastníkům porozumět agilnímu přístupu, scrumu a začít s implementací agilních prvků do svého prostředí.

A to tak, aby to bylo správně, přizpůsobeno vašemu prostředí, a vyhnuli jste se pasti zvané Dark SCRUM – Temný SCRUM.

Projdeme si klíčové agilní principy, seznámíte se s rámcem SCRUM a zkusíte si vyvinout vlastní produkt – agilně.

Věnovat se budeme i práci SCRUM Mastera a jeho péči o tým.

Podrobnější popis naleznete zde.

Další možnosti pro online kurzy

Je nám jasné, že výše uvedené online kurzy nepokrývají veškeré problémy, se kterými se setkáváte. Budeme proto rádi za informace a podněty od vás. Které problémy vás trápí, s čím by bylo potřeba pomoci?

Mimo jiné aktuálně nabízíme do firem a týmů možnost virtuálního ověření schopností projektových manažerů, které je založeno na principu online simulační zkoušky projektových manažerů podle standardu IPMA.

Možností je skutečně mnoho a rádi je spolu s vámi budeme objevovat!

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.