PM Konference Komory projektových manažerů 2020 je za námi!

| PM Consulting

PM konference

PM konference pořádaná Komorou PM a společností Symphera se uskutečnila 16. a 17.9. v Praze v centru Cubex. Tematicky se bude věnovala konfliktům a sporům typu IT proti byznysu, agile proti PM, softskills versus hardskills apod., z čehož vzešlo zastřešující téma „Connecting the dots“.
Už tradičně jste mohli absolvovat i workshop PM Consulting, který byl tentokrát na téma „Delegování a empowerment pro byznys agilitu.“ Ukázali jsme si některé koncepty Managementu 3.0, zahráli si delegační poker a naučili se používat Delegation board. Jednalo se de facto o ukázku našeho tréninku Vedení týmů.
Program PM konference celkově lákala na zajímavá jména a témata, z ČR i zahraničí. Nechyběla ani inspirativní přednáška mimo hlavní obor.

Formát je u této konference ustálen do podoby, kdy dopoledne probíhají společné přednášky a odpoledne je pak věnováno workshopům a malým přednáškám.

První den PM konference

Tuto konferenci již tradičně zahájila keynote Martina Klusoně, letos na téma „Knowledge, Experience, Leadership – tři ingredience pro váš růst.“ Následovala přednáška Reda Boumghara „Manage nothing, achieve everything: key principles of an ultra-collaborative open source machine learning project for space“.  Poslední přednáška prvního dne byla od týmu z Direct People (Jaroslav Mojžíš a Petr Šídlo) s názvem „Leadership, inovace a projektový management, jak jej neznáte“.

Hra delegation poker bude součást i PM konference 2020

Odpoledne pak probíhaly 3 bloky malých přednášek a workshopů. Krom našeho zmíněného v úvodu byla k mání např. přednáška o Servant leadershipu, workshop o agile mindsetu, přednáška „Tvoříme nový svět… ale teprve s tím začínáme“ nebo moderovaná diskuze Rodina nebo kariéra?

Druhý den PM konference

Ve čtvrtek 17.9. jsme se mohli těšit na dvě přednášky. První se zhostil Roman Senecký z MONDI Štětí a tématem bylo „Většinou vím, co mám dělat, ale málo kdy proč“. Druhá keynote byla od architekta Harise Othmana a na exotické téma „A Post-Covid City: Connecting with the past and present ‘dots’… … rethinking Kuala Lumpur future“.

Odpolední přednášky a workshopy vypadaly také velmi atraktivně. Např. jste mohli zjistit, jak se formou hackatonu vyvíjela #férznámka, vylepšit si znalosti o Emotional Project Managementu, zkusit si Kmenové vůdcovství a zamyslet se nad rozporem PM nebo IT delivery?

PM konferenci uzavřela inspirativní přednáška Prof. MUDr. Jana Pirka „Pracovat a žít… hlavně srdcem“.

Trend?

Nedávno jsme se v článku o Projektovém manažeru v roce 2020 zamýšleli nad rostoucí potřebou osvojit si koncepty, nástroje, a především filosofii z agility a příbuzných oborů. Program této konference jen potvrdil daný trend.

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.