Konference PM Zlín 2019 proběhla úspěšně!

| PM Consulting

V půlce května proběhl již 12. ročník konference PM Zlín. Byl to ročník plný novinek a rekordů.  Předně – již téměř měsíc před termínem bylo zcela vyprodáno. Ve Zlíně se tentokrát setkalo na 260 projektových manžerů, scrum masterů a dalších enthusiastů z ČR i Slovenska. Z korporátů, malých firem i úřadů a škol. Možnosti networkingu byly tedy nejširší v historii. Za program již tradičně nesl zodpovědnost Jan Doležal z PM Consulting, za organizaci a produkci na místě Eva Šviráková z UTB a její tým dobrovolníků – studentů.

Konference byla letos poprvé „předskočena“ celodenním workshopem lego4scrum (workshop vycházel z agilního tréninku PM Consulting), kterého se zúčastnilo 8 lidí se zájmem o agile. Zahřívací kolo dopladlo velmi pozitivně a nažhavilo všechny zúčastněné na samotnou konferenci.

Program konference PM Zlín 2019

Úvodní keynote Antonína Pavlíčka na téma umělé inteligence krásně uvedla téma konference člověk vs. stroj, kterýžto rozpor se prolínal veškerým dalším programem. Další přednáška se na rozdíl od chladné technologie věnovala lidem. Ján Uriga se zamýšlel nad tématem Employee Experience. Tím skončily úvodní keynotes a účastníci se rozdělili do několika proudů workshopů a přednášek – z konvenčního i agilního světa, na témata tvrdých i měkkých dovedností. Každý si měl možnost najít si to své.

Letošní ročník bohužel trpěl zatím historicky nejvíce ze všech dosavadních ročníků změnami, či lépe řečeno výpadky programu. Jedna z přednášek místo prvního dne proběhla až druhý den, jeden z workshopů neproběhl vůbec. Jeho protagonista si den před konferencí zlomil ruku v lokti… Věříme, že jsme si smůlu tohoto typu vybrali na dalších 12 ročníků dopředu ;).

Závěr prvního dne ozdobila keynote zkušené ScrumMasterky Hany Jadavan. Hana nasdílela své zkušenosti s tím, „Jak se stát Projektovým manažerem, kterého budou týmy milovat“.  Poté proběhla prezentace časosběrných fotografií z rekonstrukce jedné z ikon Zlína – Obchodního domu (v jehož útrobách pak probíhal večerní, respektive noční až ranní program). Odbornou část prvního dne zakončil nový formát diskuze – talkshow vedená Janem Doležalem a pozvanými hosty, s využitím sli.do kladením dotazů. Jednalo se o první iteraci, nicméně i před drobné nedostatky se patrně jedná o nosný formát.

Večerní program

Večer probíhal ve velmi reprezentativních prostorách Bistrotéky Valachy a baru 1931 (kde se pokračovalo v networkingu opravdu dlouho). Krom možností se potkat a navázat kontakty ve velmi příjemném prostředí. V rámci večera probíhal např. i projektový kvíz, vedený Jiřím Krátkým za asistence Jana Doležala.

PM kvíz

Druhý den

Ráno všechny probudil Petr Pouchlý (Jezevec) z Court of Moravia s atraktivní ketynote „Projekty řídím skvěle, ale kolegové to bojkotují“. Na Petra navazovalo opět několik proudů workshopů, her či předášek po kterých se účastníci na půl dne rozptýlili. Závěr proběhl společně u keynote Romana Slivky „Jak AI a další stroje ovlivňují práci PM“. Konference byla ukončena závěrečným slovem a poděkováním Evy Švirákové a studentského organizačního týmu.

Konference PM Zlín 2019 byla již tradičně intenzivním zážitkem, plným nových kontaktů, informací i inspirace. Budeme usilovat, aby i ročník 2020 navázal ve všem pozitivním. Tedy za rok ve Zlíně!

 

 

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.