Skvělý ScrumMaster na našem tréninku!

| PM Consulting

Skvělý ScrumMaster

Dobrá zpráva pro všechny zájemce o agile! Před pár dny vyšel očekávaný překlad knihy Zuzky Šochové „Skvělý ScrumMaster“ (v originále „The Great ScrumMaster“) a my jsme ji ihned zařadili k podkladům, které obdržíte na našem tréninku Agilní projektové řízení.

Věříme, že Vám náš trénink, založený na manažerské hře lego4scrum (ano, na tréninku si vyzkoušíte simulovaný agilní projekt na vlastní kůži) v kombinaci s danou knihou pomůže lépe zvládat současné i budoucí agilní výzvy.

„Agile“ se stalo moderním „zaklínadlem“, ale jen málokdo si pod tím umí představit nejen konkrétní postupy a nástroje, ale také klíčové principy a filosofii agilního přístupu, bez kterých to zkrátka nefunguje. Je potřeba pochopit smysl, celek. O to se v rámci našeho tréninku usilovně snažíme a jsme názoru, že Zuzčin Skvělý ScrumMaster k tomu jen a jen pomůže. Obsahuje totiž nejen přehledný popis různých technik a metod, ale také vysvětluje filosofii agilního přístupu, principy, tedy tzv. „mindset“.

Co získáte na tréninku krom knihy Skvělý ScrumMaster?

Agile je odpovědí pro ty projekty, které se musí vypořádat s mnoha změnami, proměnlivým či neúplným zadáním nebo u kterých chcete mít jistotu přidané hodnoty pro zákazníka (business value).

Během našeho tréninku se naučíte používat SCRUM metodický rámec, který je vhodný pro agilní projekty především v IT oblasti. Po krátkém úvodu, ve kterém se seznámíte se základními pojmy, principy a rolemi Vám lektor v roli Product Ownera nastíní vizi produktu a na Vás již bude její další rozpracování product backlogu a následná realizace až tří sprintů! Vyzkoušíte si:

  • definici „person“ a jejich očekávání,
  • tvorbu „journey“,
  • formulaci „user stories“,
  • agilní odhadování (vč. „SCRUM Poker“),
  • sestavení a prioritizaci „Product backlogu“,
  • plánování sprintu a „sprint backlog“,
  • realizaci sprintu včetně „review“ a „retrospektivy“.

Pozornost bude věnována rovněž problematice používaní agilního přístupu v konvenční firmě (korporaci) a také LeSS (Large Scale Scrum) pro realizaci rozsáhlých projektů.

Přihlásit se na náš trénink můžete zde.

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.