Konference PM Zlín 2018 je úspěšně za námi!

| PM Consulting

Již po jedenácté proběhla ve Zlíně Konference PM 2018, kterou v posledních letech spolupořádají UTB a PM Consulting. A jde o přínosnou symbiózu. Ročníku 2018 se zúčastnilo přes 200 projektových manažerů především z firem napříč různými obory, ale také z veřejnoprávního sektoru i škol. Velkým tématem byl Agile a to jistě i díky přítomnosti Zuzky Šochové, která je na dané téma odborníkem světového významu a dalších vystupujících, kteří sdíleli své zkušenosti a aplikacemi různých agilních technik i s transformacemi celých organizací do agilního světa.

Zazněly samozřejmě i varovné hlasy, upozorňující na fakt, že ne vždy je agile tím nejlepším přístupem a že, jako obvykle, všeho s mírou. Krásnou polemikou na toto téma byla i panelová diskuze, která byla již velmi „dospělou“ debatou na téma agile.

Nechyběly samozřejmě i příspěvky z neagilního světa. Účastníci se mohli dozvědět o tématech jako simple canvas pro založění projektu, PM aplikací lean a six sigma, různých měkkých dovednostech atd. Bylo toho zkrátka jako obvykle mnoho a menu poskládané Janem Doležalem bylo pestré.

Za PM Consulting jsme měli možnost zahrát si s účastníky některé naše hry, kterými gamifikujeme naše tréninky a kurzy (na titulní fotce je zachycen moment z hry Sea Wolf, kterou používáme v rámci kurzu přípravy k certifikaci IPMA).

Večerní program pak přinesl krom překvapení v podobě módní přehlídky výtvorů studentů oděvního designu UTB také projektový kvíz, ve kterém Jiří Krátký kladl otázky ve stylu pub kvízů, což se setkalo s velkým zájmem a úspěchem u soutěžících.

Obecně se dá konstatovat, že konference pm 2018 skončila s úspěchem u účastníků a úroveň předchozích ročníků byla minimálně udržena, ne-li překonána.

Atmosféru hezky ilustruje toto video:

Budeme se těšit za rok opět ve Zlíně!

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.