Konference PM Zlín úspěšná i po desáté!

| PM Consulting

17. a 18. května 2017 proběhl již 10. ročník Konference PM Zlín, odborné PM akce s největší tradicí a rozsahem. Zúčastnilo se na 200 projektových manažerů z České republiky a Slovenska, z různých oborů a odvětví.  Jako obvykle se organizační části zhostila Eva Šviráková za UTB ve Zlíně, zatímco obsahovou část sestavil Jan Doležal za PM Consulting. A program jubilejního ročníku konference PM Zlín byl opravdu nabitý! Proběhlo 5 key notes, přes 30 dílčích workshopů a přednášek, proběhla panelová diskuze, prohlídky Zlínských zajímavostí i bohatý společenský večer. A co účastníci nejvíce oceňovali?

Podařilo se vybrat 128 dotazníků se zpětnou vazbou, ze kterých vyplývá celková vysoká spokojenost. Z organizačního hlediska získal nejvyšší ocenění (také již tradičně) kávový catering, který zahrnoval nejen velmi kvalitní espresso z čerstvě pražené kávy, ale také doplňkové minizákusky a další dobroty. Líbily se také prostory, ve kterých akce probíhala. Prostor ke zlepšení má tým konference především v popisu místa konání na webu akce a související komunikací před samotnou akci. Všechny připomínky bere tým velmi vážně a bude se jimi v dalším ročníku věnovat.

Program měl v roce 2017 inovované schéma, kdy byl každý den zahájen a ukončen společnou key note, mezi kterými pak probíhalo několik paralelních proudů přednášek a workshopů pro menší skupiny účastníků tak, aby si každý mohl vybrat to nejzajímavější. Koncept se osvědčil a bude zopakován. Drobnou, velmi dobře řešitelnou záležitostí byly snad jen příliš krátké lhůty na přesun mezi workshopy.

Není překvapením, že jako jedny z nejlépe hodnocených workshopů byly ty, které obsahovaly ukázku nějaké manažerské hry či simulace reálné situace – ať už se jednalo o Sin Obelisk, SCRUM z Lega nebo i workshop PM Consulting, který byl ukázkou z kurzu Pokročilé projektové řízení (a jehož tématem bylo skutečně poněkud pokročilejší téma EVM). Výborně byly též hodnoceny přednášky a workshopy, které obsahovaly především zkušenosti jejich protagonistů, chyby a z nich plynoucí poučení. Těch bylo letos větší množství a bylo to tak správně. Vítaným osvěžením byly rovněž přednášky a workshopy, které se zabývaly měkčími dovednostmi, ať už se jednalo o stakeholder management, komunikaci nebo psychologii v projektech jako takovou.

Sečteno a podtrženo, 10. ročník konference PM Zlín byl jedním z nejlepších a nastavil očekávání účastníků i laťku pro pořadatele ambiciózně vysoko. Těšíme se tedy na shledanou v roce 2018!

Jan Doležal

 

 

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.