Kritická cesta = klíč k úspěšnému řízení projektu

| PM Consulting

Kritická cesta není jen o matematické metodě a síťových grafech, ale také o jednom ze základních principů řízení projektu. Hledání kritické cesty a sestavování harmonogramu začíná v logickém rámci, pokračuje ve WBS a vrcholí ve směrném plánu projektu. Metoda kritické cesty (CPM) je důležitým inspirátorem pro řízení rizik a základním stavebním kamenem kritického řetězu.

20. projektový čaj byl zaměřen prakticky na aspekty metody kritické cesty a tvorby harmonogramu projektu. Jeho součástí bylo také srovnání CPM a PDM, které je často a neprávem upřednostňováno.

Posluchači si tentokrát z Čaje o páté odnesli praktické poznatky o CPM pro své projekty: jak lépe sestavit harmonogram a jak lépe identifikovat slabá místa projektu. Přínosem pro ně byla především analýza časových rezerv, na kterou se v současné době zapomíná. Bez metody kritické cesty by nebylo moderní projektové řízení.

Průvodce 20. projektového čaje, Ing. Jan Bartoška, Ph.D., je odborným asistentem Katedry systémového inženýrství na PEF ČZU v Praze a pedagogickým gestorem nově otevřeného magisterského navazujícího oboru „Projektové řízení“, na kterém také přednáší o mezinárodních standardech, projektové kanceláři a o řízení rizik. Současně je již třetím rokem metodikem projektové kanceláře a projektovým manažerem na ICT odboru ČZU. Jan Bartoška má více než desetileté zkušenosti v oblasti ICT projektů (v rolích: programátor, analytik, vedoucí týmu), vědeckých projektů ČZU (člen týmu a vedoucí projektu) a rozvojových projektů EU (člen týmu).

První příchozí obdržel knihu 5 kroků k úspěšnému projektu zdarma! Pro ostatní byla k dispozici s 30% slevou oproti standardním maloobchodním cenám.

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.