Klient jako riziko?

| PM Consulting

Projektový manažer se na projektech setkává s množstvím rizik, která se snaží co nejefektivněji minimalizovat. Co když je však nejproblematičtějším rizikem projektu klient sám?

Zajímavým tématem nás provedl Štěpán Kouba, certifikovaný senior PM (IPMA B) s více jak osmiletou zkušeností s řízením rozsáhlých projektů implementace mission critical systémů v prostředí bankovnictví. Mezi jím realizované projekty v posledních pěti letech patří mimo jiné rozsáhlé projekty zejména pro AirBank, HomeCredit Kazachstán, J&T Banka, Záložnu Creditas, Banco Rural Portugalsko nebo ING Česká republika.

V pozici ředitele divize bankovních systémů společnosti ARBES Technologies byl v posledních letech zodpovědný za komplexní řízení divize, rozvoj produktů a realizaci nejvýznamějších projektů.

Během čaje byl prezentován praktický příklad projektu implementace SW v prostředí klienta, který není projektové ani organizačně na realizaci projekt připraven. Do jaké míry má dodavatel „tlačit“ realizaci projektu na straně klienta? Jak lze riziko klienta řešit? To byly základní otázky intenzivní diskuze, která byla zajímavá a inspirativní. Poměrně silně byl vidět rozdílný přístup menších a větších firem a také rizikovost různých přístupů.

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.