Objevte Projektový management v praxi!

| PM Consulting

V závěru roku 2016 vyšla naše nová kniha Projektový management v praxi. Je unikátní svou formou příběhu vzniku a realizace malého projektu v malé organizaci. Děj je založen především na diskuzi Petra a Kristýny, majitelů malé pražírny kávy. Ti potřebují zavést novou produktovou řadu Bio a Fair trade kávy. Petr s Kristýnou nemají žádné znalosti o projektovém řízení a chtějí se do projektu živelně vrhnout. Naštěstí v těchto úvodních fázích projektu potkají Karla, který je zkušeným projektovým manažerem a poradcem. Karel je zabrzdí a pomůže jim projekt správně definovat, zahájit a následně jej celý zvládnout.

Karel průběžně vysvětluje a demonstruje Petrovi principy, postupy a nástroje projektového řízení. Následně je spolu aplikují – adekvátně vzhledem k velikosti projektu, projektovému týmu a velikosti organizace – malé pražírny kávy.

Všichni dosavadní čtenáři, se kterými jsme měli možnost mluvit, považují tuto knihu za výtečnou – formou i obsahem.

Projektový management v praxi je podle PMI PM BoK

Zkušenější čtenář zřejmě pozná, že Karel vychází z procesů popsaných v jednom z celosvětově nejrozšířenějších standardů projektového řízení – Project Management Body of Knowledge® (PM BoK®) od Project Management Institute® (PMI®). Je to podobnost ne zcela náhodná, protože PM BoK® vychází z praxe a je souhrnem těch nejlepších doporučení pro přípravu a řízení projektů. Proto Karel dost dobře ani nemůže navrhovat nějak zásadně jiné postupy.

Není se však třeba obávat přílišné složitosti. Veškeré postupy a kroky jsou adekvátně přizpůsobeny a zjednodušeny, především na základě vlastní praxe autorů této knihy, kteří mají oba více než desetiletou praxi s přípravou a řízením malých i velkých projektů.

Z mnoha kladných rekcí čtenářů uvádíme alespoň jednu:

Osobně jsem narazil na váš kurz na seduo.cz, odkud jsem se dostal k další literatuře – mimo jiné i ke knize “Projektový management v praxi”, kterou jsem právě před pár okamžiky dočetl. Tímto bych za ni chtěl poděkovat, je krásně srozumitelná i čtenáře, kteří jsou praktikami projektového řízení víceméně nepolíbeni. Téměř každý zažil alespoň nějaký kurz na VŠ, kde to však často byly předlouhé hodiny a hodiny teoretických povídání o nástrojích a principech, bez jakéhokoliv příkladu. Vaše kniha mne zaujala nejen čtivostí, ale právě kompletností, kdy je na příkladu kavárny vysvětlen postup projektu nejen od začátku do konce, ale je pokryta i veledůležitá přípravná část. Chápu, že jsou to základy a každý z obsažených kapitol by zřejmě vydala na samostatnou knihu, ale to je vlastně dobře.

Kniha mi otevřela oči a další literatura už je na cestě ke mně.

Jiří K.

Jsme za takové reakce upřímně rádi, protože přesně takto jsme se ji snažili udělat.

Křest ve Zlíně

Křest knihy Projektový management v praxi proběhne během společenského večera Konference projektový management ve Zlíně, na kterou Vás srdečně zveme! Knihu si zde bude možné zakoupit za zvýhodněnou cenu 200,- Kč a v případě zájmu také nechat podepsat jejími autory – Janem Doležalem a Jiřím Krátkým.

Projektový management v praxi

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.