Konference PM ve Zlíně úspěšná!

| PM Consulting

Konference PM Zlín

Přes 200 projektových manažerů se ve dnech 18.-19. května sjelo do Zlína, na zřejmě největší a programově nejbohatší akci svého druhu v ČR. Konference projektový management proběhla ve spolupráci a s odbornou garancí českého i slovenského PMI Chapteru (PMI.cz , PMI.sk), Komory projektových manažerů (KPM), Společnosti pro projektové řízení (SPŘ) i Spoločnosti pre projektové riadenie (SPPR). Byla tedy i mírně mezinárodní… není větší příležitosti pro setkání českých a slovenských PM.

Akce byla spolupořádána Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, která zajistila zázemí a produkci, a společností PM Consulting, která zodpovídala za program. Generálním partnerem byl již tradičně Microsoft, hlavním partnerem pak společnost inzagi.

Konference PM Zlín

Příprava prezence

Program zahájily dvě key note – první od Vlastimila Poláčka a Martina Répala (Microsoft) se zabývala vývojem projektového řízení od pyramid až po sociální sítě, ve druhé se pak Roman Slivka (IBM) zabýval budoucností projektového řízení a predikoval potřebu integrace a leadershipu.

Poté se program rozdělil do pěti paralelních proudů workshopů, jejichž témata se pohybovala od agilních přístupů k řízení projektu až po portfolio management a řízení zdrojů, osobnost a „měkké“ vlastnosti projektových manažerů nevyjímaje. Rozhodně nezapadla ani naše ukázka z tréninku Simulace projektu Pacifická dráha, která se věnovala zahájení projektu.

Workshop PM Consulting

Workshop PM Consulting

Odborný program prvního dne zakončila panelová diskuze s vybranými účinkujícími prvního i druhého dne.

Pro zájemce byla následně uspořádána procházka bývalým areálem firmy Baťa, která byla zakončena komentovanou prohlídkou Baťovy vily. Paralelně probíhala i posterová prezentace studentských projektů, kterým mohli účastníci konference přidělit své hlasy a určit tak, který z projektů přehlídku vyhraje.

Výborné občerstvení a káva

Výborné občerstvení a káva

Od 19:00 pak začal velmi příjemný a neformální společenský večer, na kterém byl nespočet příležitostí k networkingu a diskuzím.

Společenský večer

Společenský večer

Kromě rozsáhlého prostoru, kde bylo vždy něco dobrého k jídlu a pití a také možnost posedět byly k mání i vinárna s degustací vína z malého rodinného vinařství (vinař sám rozléval) nebo čajovna s vybranými druhy čajů z celého světa.

Paní vinařka

Paní vinařka

Druhý den ráno probudil publikum svou key note Petr Pouchlý (Court of Moravia) s atraktivní přednáškou  o gamifikaci v projektech. Druhá key note, které se zhostil Petr Řeháček (CGS) byla zas ryze „hard“ a věnovala se tezi po potřebě řízení 4P – tedy portfoliu, programu, projektu a také procesu.

Kuloáry

Kuloáry

Následné proudy workshopů zahrnovaly mimo jiné Scrum z Lega provedený scrummastery ze Seznam.cz nebo nové trendy v PMI či úvahu nad možnostmi zvýšení úspěšnosti projektů od Davida Krobota z Honeywellu.

Workshop CZ PMI Chapteru

Workshop CZ PMI Chapteru

Celkově lze konstatovat, že program byl z větší části tvořen aktivními praktiky, doplněnými o konzultanty a s lehkou esencí akademické sféry. V každém časovém bloku si bylo možné vybrat různá témata a pohledy, což účastníci velmi pozitivně kvitovali.

Nezbývá, než se těšit na další ročník 2017, který bude pro Konferenci Projektový Management jubilejním desátým. Tedy na shledanou ve Zlíně!

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.