Sedmý ročník Konference projektového řízení ve Zlíně na téma inovace vs. tradice

| PM Consulting

Jedním z hlavních řečníků byl Jiří Krátký z PM Consulting, který v dopoledním bloku vystoupil se svou prezentací Projektové řízení v plné nahotě.

V prezentaci vycházel ze své praxe, kterou doplnil výsledky českých i mezinárodních výzkumů mezi projektovými manažery. Nejpalčivější problémy ohrožující úspěšnost projektů v ČR tvoří lidské zdroje (nedostatek kompetentních projektových manažerů), špatné zadání a změny zadání a chybějící standardizace projektového řízení v organizacích.

 

Dále zmínil budoucí trendy projektového řízení. Bude se prosazovat agilní způsob uvažování, poroste význam řízení portfolií, což lze dokázat mimo jiné i novou certifikací Portfolio Management Professional, kterou zavádí PMI. Projektoví manažeři budou čím dál častěji pracovat s virtuálními týmy a poroste význam virtuálního vzdělávání. Roste také význam a poptávka business analytiků, jen v USA bude do konce roku 2018 chybět odhadem 190 000 business analytiků.

Svou přednášku končil trochu s nadsázkou slovy, která mířil zejména na studentské návštěvníky konference: „Doporučuji, po skončení konference, udělat si nějakou certifikaci a odjet do zahraničí, kde je nejen vysoká poptávka, ale i řádově vyšší ohodnocení (např.: medián průměrné měsíční mzdy projektového manažera v Austrálii je 236.000,-Kč).“

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.