Agilita ako nástroj pre zlepšenie výkonu organizácie

| PM Consulting

Tentokrát nás navštívil Michal Vallo ze společnosti Aguarra, s.r.o., zakládající člen sdružení Agilia (sdružení pro podporu agilních metod řízení). Téma bylo: „Agilita ako nástroj pre zlepšenie výkonu organizácie – význam hodnôt a kultúry pre správnu implementáciu agilných techník. Porovnanie vybraných techník.“ 

Agenda:

Agilné techniky sa stávajú populárne, avšak vidíme aj nárast situácií, keď agilné techniky neprinášajú výsledky alebo sa jedná o úplné zlyhanie. Skúsenosti ukazujú, že príčinou je chybné pochopenie princípov agility a z toho vyplývajúce nesprávne očakávania. V krátkej prednáške byly predstaveny princípy agility a význam firemných hodnôt a kultúry ako nutný predpoklad pre implementáciu agilných techník. V závere byly predstavené niektoré agilné a neagilné techniky, ako je Scrum, Kanban, DSDM a zamyslíme sa, kedy je výhodné ich použiť. Diskusia. 

Michal Vallo – Michal vedl první Scrum projekt v České republice. Má více než 15 let zkušeností v managementu technologických společností a projektového řízení. Věnuje se podpoře organizací při adopci agilních technik pro zlepšení práce jejich vývojových týmů, zrychlení produktového vývoje, podpoře inovací a také řízení firemní kultury. Založil česko-slovenskou komunitu nadšenců pro agilní metodiky Agilia a centrum excelence pro agilní techniky Aguarra, které získalo jako první certifikaci REP od Scrum Alliance ve střední Evropě. Jako konzultant a kouč se podílí na implementacích agilních technik do firem v ČR a v zahraničí. Jako trenér školí také certifikační kurzy Certified ScrumMaster. Michal je absolventem Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině, obor elektrické inženýrství a titul MBA získal na Open University Business School v Milton Keynes v Anglicku. Je jedním z prvních držitelů certifikace Certified Scrum Professional. 

Další zdroje informací

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.